Ny studie: Acaijuice ökar antioxidantstatusen och förbättrar hälsan

En ny studie visar att ett dagligt glas med acaijuice ger en markant minskning av ledvärk samt att det korrelerar med det förbättrade antioxidantvärdet i blodet antioxidant.

14 testpersoner fick konsumera 120 ml acaijuice under tolv veckors tid,  vilket associerades med ökad antioxidantstatus och allmänt förbättrad välbefinnande. Studien publicerades i tidsskriften Journal of Medicinal Foods.


Acaibär är en viktig och vanlig basföda för många indianstammar, då det är en kraftfull källa antioxidanter, såsom antocyaniner. Antocyaniner är ett pigment som även finns i rött vin.  


Source: Journal of Medicinal Foods
Published online ahead of print, doi: 10.1089/jmf.2010.0150
“Pain Reduction and Improvement in Range of Motion After Daily Consumption of an Ac¸ai (Euterpe oleracea Mart.) Pulp–Fortified Polyphenolic-Rich Fruit and Berry Juice Blend”
Authors: G.S. Jensen, D.M. Ager, K.A. Redman, M.A. Mitzner, K.F. Benson, A.G. Schauss

Mer om bär, superfruits och källor till antioxidanter:

www.rawfood
-kost.se

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.smoothie-recept.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se