Hepatit C är en smittsam sjukdom som drabbar levern och som kan orsaka symtom som trötthet, aptitlöshet, buksmärta, illamående och kräkningar. Hepatit C orsakas av ett virus och bara i USA är en till två procent av befolkningen smittad. Inte Sjukdomen är smittsam, kan orsaka ärrbildning i levern, cirros och så småningom även leversvikt. I många fall kan sjukdomen leda till att patienten utvecklar Hepatit C med dödlig utgång på grund av leversjukdom eller cancer.
Inom skolmedicinen används främst två olika läkemedel som vanligen föreskrivs tillsammans. Dessa läkemedel är interferon och ribavirin. Tyvärr är biverkningarna för denna kombination svåra, med symtom som svår trötthet, konstanta influensasymptom och illamående. De kan även ge fosterskador hos gravida kvinnor. Behandling med interferon och ribavirin är dessutom väldigt osäkert eftersom endast cirka hälften av patienterna svarar på behandlingen på ett positivt sätt.
En ny studie, utförd av Forskare vid University of California i Los Angeles (UCLA) visar att två vegetabiliska bioflavonoider, catechin och naringenin, har kraftfull antiviral aktivitet på vävnadsodlingar, infekterade med hepatit C.
Tidigare forskning visar även att en annan vegetabilisk bioflavonoid, quercetin, kan hjälpa till att stoppa produktionen av hepatit C-virus utan att samtidigt skapa biverkningar och celltoxicitet (förgiftning av cellerna). Quercetin är en antioxidant som annars kan användas mot tex pollenallergi (tillsammas med enzymer).
Källa: NaturalNews
www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.naturmedicin-guiden.se