Pterostilbene är ett ämne som finns naturligt i tex blåbär och som finns i skalet på många frukter och bär. Enligt studie som nyligen publicerades i Journal of Agricultural and Foodchemistry visar att Pterostilbene är mer potent än resveratrol när det gäller att förhindra utveckling av tjocktarmscancer.
Forskarna fann att pterostilbene var mycket mer effektivt för att öka uttrycket på de gener som ansvarar för att skydda oss mot sjukdomen, detta genom att ämnet höjer nivåerna av hälsosamma enzymer och antioxidant.
Pterostilbene är en stark antioxidant som ger minskad inflammation samt modulering av antioxidanterna i tjocktarmens signalvägar. Forskare från National Kaohsiung Marine University i Taiwan jämförde effekten av pterostilbene och resveratrol och kommenterade potentialen med just pterostilbene.
Omfattande vetenskapliga studier har visat på hälsoeffekter från resveratrol som främst finns i skalet på röda druvor. Det finns en stark koppling till förlängd livslängd genom konsumtion av dessa ämnen, eftersom de både motverkar cancer och inflammation. Resveratrol ger kardiovaskulära fördelar, minskar riskerna för diabetes, ger ökat motstånd och uthållighet och kan skydda mot bland annat Alzheimers `s sjukdom.
Både resveratrol och pterostilbene är näringsämnen som har utvecklats för att skydda växterna från de skadliga ämnen som finns i miljön och främst i marken där de odlas.
Pterostilbene och resveratrol finns naturligt i druvor, de flesta bärarter och i rött vin och druvjuice. Vetenskaplig forskning visar att de närbesläktade näringsämnen samverkar för att hjälpa oss människor med vår hälsa och att de kan förebygga tumörbildning och förlänga livslängden markant. Näringsexperter rekommenderar mellan 25 till 50 mg av varje näringsämne per dag.
Källa: NaturalNews
Mer om resveratrol och pterostilbene:
www.kostkoll.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.smoothie-recept.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info