Antioxidanter spelar en avgörande roll för att förebygga uppkomst av sjukdom, och det kan dessutom fastställa huruvida barn utvecklar glukosintolerans och/eller blir feta. Enligt en ny studie från The Children’s Hospital of Philadelphia (CHP), kan kvinnor som konsumerar stora mängder antioxidanter före och under sina graviditeter på så sätt skydda sina barn mot diabetes och fetma.
Mindre bra fetter och snabba kolhydrater orsakar skadlig oxidativ stress som leder till fetma och diabetes. Med anledning av det har forskare valt att studera de effekter som antioxidanter ger vid förebyggande vård under graviditet.
Testpersonerna delades in i två grupper där den ena gruppen fick dieter utan extra antioxidanter, medan den andra gruppen fick extra antioxidanter kompletterat till sin kost. Den testgrupp som inte fick antioxidanter hade en väsentligt högre utveckling av inflammation och oxidativ stress än den andra gruppen och deras avkommor var också större med större risk för glukosintolerans. Den andra gruppen hade markant lägre glukosintolerans och led inte heller av fetma.
Källa: NaturalNews