Tillskott av cyklodextriner kan hjälpa de drycker som innehåller ginseng och som har en bitter smak, visar ny forskning. Cyklodextriner kan integrera med ginseng och därmed minska den bitterhet som ingrediensen ger, enligt den nya studie som publicerats i Journal of Food Science. Bitterheten minskas med hälften. Studien utfördes av Dr Soo-Yeun Lee från University of Illinois.
Ginseng är en rot som används i kosttillskott och energidrycker, och som normalt intas för att öka uthålligheten och för att minska trötthet och fysisk stress. Ginseng anses även ha andra, medicinska egenskaper och fördelar.
Cyklodextriner har visat sig minska bitterhet i livsmedel, såsom i kaffe, soja, citrusfrukter, och i läkemedel.
”Forskning med inriktning på kemisk interaktion mellan cyclodexterins och bitter föreningar kan sedan jämföras och korreleras till sensoriska studier om bitterhet perception,” de till.
Source: Journal of Food Science
Published online ahead of print, doi: 10.1111/j.1750-3841.2010.01749.x
Sensory Properties of Ginseng Solutions Modified by Masking Agents
Authors: L.C. Tamamoto, S.J. Schmidt, S.Y. Lee
www.zarahssida.se
www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.kosttipset.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info