Tillägget av stärkelse till sorghumdeg skulle kunna förbättra negativa egenskaper som idag finns hos det glutenfria sorghumbrödet, detta enligt forskare.
Sorghum är en av världens äldsta råvaror, och de är helt glutenfria. Forskningen använde sig av 4 sorters stärkelse som tillsattes det glutenfria sorghumbrödet och tillsatte kassava, majs, potatis eller risstärkelse, för att se deras inverkan på brödet.
Source: LWT – Food Science and Technology
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.lwt.2010.09.006
Modification of gluten-free sorghum batter and bread using maize, potato, cassava or rice starch
Authors: C. Onyango, C. Mutungi, G. Unbehend, M.G. Lindhauer
www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.receptkoll.se
www.allergi-guiden.se
www.astma.biz
www.naturmedicin-guiden.se
www.zarahssida.se