En ny studie visar att daglig konsumtion av citrusfrukter kan minska risken för en rad av våra allvarligaste former av cancer, såsom bukspottkörteln och prostatacancer.
Den japanska studien visar att dagligt intag av citrusfrukter är förenade med 11-14 procents minskning av cancerrisk. Studien omfattade så mycket som 42.270 personer, bosatta i nordöstra Japan. Resultaten publiceras nyligen i International Journal of Cancer.
Intressant var även att en kombination med grönt té, visade på ännu bättre skydd. Så det ultimata utifrån studien sett, var grönt té serverat med citron.
Source: International Journal of Cancer
Volume 127, Pages 19131922
Citrus consumption and cancer incidence: the Ohsaki cohort study
Authors: W-Q Li, S. Kuriyama, Q. Li, M. Nagai, A. Hozawa, Y. Nishino, I. Tsuji
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vegetarisk.info
www.kemikalier.eu
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.zarahssida.se