Omega-3 antiinflammatoriska mekanismer avslöjade i ny studie!

Omega-3 kan minska inflammationer genom att påverka receptorer som finns i fettvävnaden och på de inflammatoriska immunceller som kallas för makrofager. Detta enligt ny forskning som nyligen publicerades i tidskriften Cell. Studien visar mekanismer bakom omega 3-fetternas agerande vilket beror på G-protein-kopplade receptore (GPR120). Omega-3 fettsyror är mycket potenta aktivatorer av GPR120 just vid makrofager och verkar därmed antiinflammatoriskt.  

GPR120 är en G-proteinkopplad receptor (GPCRs) som är en del av den grupp som deltar i viktiga cellfunktioner och som är målet i flertalet läkemedel.


Source: Cell
Vol 142(5) pp. 687 – 698, doi: 10.1016/j.cell.2010.07.041
“GPR120 Is an Omega-3 Fatty Acid Receptor Mediating Potent Anti-inflammatory and Insulin-Sensitizing Effects”
Authors: D.Y. Oh, S. Talukdar, E. J. Bae, T. Imamura, H. Morinaga, W.Q. Fan, P. Li, W.J. Lu, S.M. Watkins, J.M. Olefsky

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kolhydrater.org
www.zarahssida.se