Torka blåbär och gör eget blåbärspulver eller blåbärsté!

Torka blåbären genom lufttorkning på ett lakan under 3-4 dagar… Om du ristar lakanet så är det också ett bra sätt för att rensa blåbären eftersom grenar och småskräp fastnar i tyget… :) När du har torkat bären i 3-4 dagar, så skall de eftertorkas på en plåt i ugnen.


Tänk på att blåbären skall vara glest utbredda på plåten, samt att du bör ha låg temperatur på kring cirka 50 grader. Sen torkar du bären i ett par timmar, kanske upp mot 5-6 timmar om bären är saftiga och stora… :)


Kolla gärna så att de är helt torkade och försvara sedan torrt, mörkt och använd i smoothies, gröt eller liknande. Du kan även mala dem i en mortel, genom att lägga i en plastpåse och krossa dem eller genom att mixa dem lätt… :)


Du kan göra samma process för att göra torkat nässelpulver, torkat nyponpulver, torkade jordgubbar eller för att göra torkat rabarberpulver … :)

Läs gärna mer:

www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kolhydrater.org
www.vegetarisk.info
www.zarahssida.se