Ny forskning visar att pektin som utvunnits ur kiwi, kan öka halterna av bra bakterier i tarmen och alltså kan användas för att skapa god tarmmiljö.
Resultaten publicerades nyligen i Journal of Functional Foods utav forskare på Nya Zeeland Institute for Plant & Food Research. Pektinet i kiwifrukten har sannolikt en prebiotisk effekt som i forskningsstudien påpekas vara större än inulin.
Source: Journal of Functional Foods
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.jff.2010.04.009
Gut health benefits of kiwifruit pectins: Comparison with commercial functional polysaccharides
Authors: S.G. Parkar, E.L. Redgate, R. Wibisono, X. Luo, E.T.H. Koh, R. Schroder
www.kostkoll.se
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat,info
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org