5 roliga tillsammanstips i påsk!

Den härliga vårsolen strålar allt oftare, himlen är klarblå och blomknopparna kikar fram i vägrenen. ÄNTLIGEN är det påsk och en härlig vårenergi sprider sig både inuti och utanpå kroppen.


I dag var jag på en morgonpromenad i solskenet och njöt av försommarens ankomst. Jag älskar vår och sommar, då allt känns så enkelt… människor som strålar av energi, som är utomhus… Naturen frödas och växer, allt är färgglatt och till min stora lycka så är allt frukt och grönt både smakrikt, helt underbart och urbilligt. Helt klart en vegetarians lyckokast :-)


Nu ska jag strax på påskmiddag och har tillbringat stora delar av dagen med att packa inför nästa veckas resa till mina vänner Uneståhl´s. Får berätta mera senare men tänkte dela med mig av mina 5 roliga påsktips. Tanken är att de kan skapa lite extra gemenskap och tillsammanstid i just er familj.


Gör ditt eget påskgodis!
Doppa physsalis i mörk choklad för att få söta och goda chokladägg. Barn älskar att göra små miniägg, där ni kan använda tandpetare för att göra mönster med prickar eller liknande. Använda choklad med olika kakaohalter för att skapa olika färgnyanser.


Överraskande chokladägg
Använd ett vanligt ägg och gör hål i både toppen och botten med hjälp av en liten nål. Gör hålet 4 mm i toppen och 1 mm i botten. Blås i det lilla hålet så att äggets innehåll rinner ut genom det stora hålet.


Täck för det lilla hålet, smält choklad och häll försiktigt i det lite större hålet tills det är fullt. Dölj hålet med ett hänge och vips så kan du skala ditt eget chokladägg. måla äggen färgglad och fina och servera dina alldeles egna chokladägg på frukostbordet.


Färgglatt påsksnacks att hänga i påskriset
Använd röda och gula körsbärstomater som du hänger i riset med en liten tråd som du trär genom tomaten.


Färggranna påskkulor
Mixa 1/2 dl kokos, 1 dl aprikoser och 1 dl dadlar. Smält 100 gram mörk choklad rör ner bland de hackade frukterna. Forma smeten som bollar eller klicka ut på en plåt. Använd saft från granatäpple eller blåbär för att färga 1/2 dl kokosflingor. Rulla bollarna i kokosen för att göra dem färgglada.


Roliga chokladfigurer
Använd din gamla julkalender eller massor med olika pepparkaksformar. Smält choklad, häll i formarna och låt stelna