Tomatsaft kan minska osteoporos, enligt ny studie

Tomatsaft kan öka förekomsten av cellskyddande antioxidanter på ett mycket märkbart vis, enligt en ny studie. Enligt studien så kan tomatjuicens skyddande egenskaper hjälpa till att bekämpa benskörhet. Forskningen publicerades nyligen i Osteoporos International, och utfördes av forskare vid universitetet i Toronto.


För att få resultat för motverkande av benskörhet krävdes 30 mg lykopen (som främst sitter i tomaternas skal), vilket motsvarar två glas tomatjuice.

Source: Osteoporosis International


Published online ahead of print: 10.1007/s00198-010-1308-0
Title: Supplementation with the antioxidant lycopene significantly decreases oxidative stress parameters and the bone resorption marker N-telopeptide of type I collagen in postmenopausal women


Authors: E. S. Mackinnon, A. V. Rao, R. G. Josse and L. G. Rao

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se