Lavendelolja, ett kraftfullt medel mot svamp, inkluderat candida albicans

Ny forskning från Portugal visar att lavendelolja är ett kraftfullt medel mot svamp, genom att det bekämpar och förebygger hud- och nagelinfektioner, inkluderat Candida albicans. Studien publicerades nyligen i Journal of Medical Microbiology och visar att den eteriska oljan i lavendel har ett fantastiskt skydd mot patogena svampar. Faktum är att det till och med framgår att oljan är mer effektiv än de kända läkemedel som har som funktion att motverka svamp.

Svampinfektioner ökar allt mer, främst p.g.a. ökad användning av antiobiotika och en mer sockerrik kost. Svamp livnär sig på socker, och trivs i sura och syrefattiga miljöer. Minskad motion och lägre syresättning tillsammans med en försurad kropp är en perfekt grogrund för svamp. Att personen sedan äter mycket socker, vete och mjölkprodukter försämrar symtomen avsevärt. Samtidigt som svamp ökar, ökar även vår medicinering, vilket har bidragit till ökande resistens mot läkemedel mot svamp.

Tidigare forskning har identifierat lavendelolja som ett kraftfullt antimikrobiellt ämne och som effektiv kramplösande behandling. Den används även mot hosta, förkylning, influensa, huvudvärk, trötthet och stress.

Källa:
NaturalNews
www.friskabarn.se
www.naturmedicin-guiden.se

www.kosttillskott-guiden.net