Mina tidigare erfarenheter när det gäller vitlök och blod, är att fermenterad vitlök renar blodet på ett oerhört effektivt sätt. Blodet blir klarare och har mindre mikroorganismer (mikrober) såsom svamp, bakterier, virus och parasiter. Vitlöken är särskilt effektiv mot parasiter som annars kan vara mindre lätta att komma åt. Den fermenteringsprocess som vitlöken genomgår innebär att den lagras under lång tid, för att få gott om goda enzymer som därmed skapar en prebiotisk effekt i tarmen.
Fermentering kan genomföras under jorden, i fuktgivare såsom tex i ett papayaskal. Nedgrävd i marken, så drar papayans fuktiga skal till sig både mineraler och fukt, som tränger in i vitlöken och skapar en fantastisk produktion av enzymer. Längden är viktig och flertalet av de mest givande märken, använder en fermentering som är upp mot 5 år.
Sajten NaturalNews skriver också om vitlökens positiva egenskaper, främst som ett alternativ till antibiotika. Vitlöken är en kraftfull, naturligt verkande antibiotika, med den goda egenskapen att värna om kroppens hälsosamma bakterier, till skillnad mot antibiotika som istället förstår kroppens goda bakterier. Vitlök är även effektiv mot svamp, så med endast ett par vitlöksklyftor per dag så kan du motverka infektionen snabbt och hälsosamt.
För att förstå effektiviteten kring vitlöken, så kan det nämnas att det i en nyligen publicerad studie påvisades stora skillnader vid vitlöksbehandling, I studien undersöktes sju AIDS-patienter som fick normala T-cells aktiviteter redan efter tre månaders användning med två till fyra vitlöksklyftor per dag. T-cellsaktivitet är en viktig indikator på just aids. Patienterna visade dessutom på förbättring vid kronisk diarré, överväxt av candida, genital herpes m.m.
Vitlök har också befunnits användbart vid diabetes, högt blodtryck, allergier, infektioner, tandvärk, cancer, impotens, förkylningar, hjärtsjukdomar, MRSA och vid högt kolesterol. För att den skall ha god effekt och verka som antibiotikum, så skall den vara helt rå, eller fermenterad. Du kan krossa klyftorna och exponera dem för luft i tio minuter innan du förbrukar dem.
NaturalNews ger ett exempel på recept på sin hemsida, där du kan pressa saft på fyra vitlöksklyftor, två tomater och en citron. Om du inte har en råsaftcentrifug, så kan du använda en mixer och göra en soppa, men allra bäst är att du använder en råsaftcentrifug så att du även kan tillgodogöra dig vitaminer och mineraler som finns i skal och fruktkött. Det är dock oerhört viktigt att du använder ekologiska produkter, som är biodynamiskt odlade och helt utan besprutning och annan form av påverkan.
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kostkoll.se
www.gmo-guiden.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.gravidkost.se
www.ayurveda-guiden.net
www.friskabarn.se