En ny studie visar att vitamin B har en positiv effekt på totalkolesterol och LDL-kolesterol hos de som löper låg till måttlig risk för hjärt-kärlsjukdom. Studien utfördes på totalt 120 försökspersoner som förändrat sin diet under 4 veckors tid med hjälp av en terapeut. Efter förändringsperioden fortsatte de att följa sin nya kosthållning under studiens 16-veckor.
Vid studiestarten behandlades alla patienter med antingen pantethine (600 mg / d, baslinjen till vecka 8, och 900 mg / d, veckor 9-16) eller placebo (n = 60 per grupp). Samtidiga deltagare upprätthöll en kost som var lämpad för minskad risk för hjärt- kärlsjukdom.
Reference:”Pantethine, a derivative of vitamin B(5) used as a nutritional supplement, favorably alters low-density lipoprotein cholesterol metabolism in low- to moderate-cardiovascular risk North American subjects: a triple-blinded placebo and diet-controlled investigation,” Rumberger JA, Napolitano J, et al, Nutr Res. 2011 Aug; 31(8): 608-15. (Address: The Princeton Longevity Center, Princeton, NJ 08540, USA. E-mail: jrumberger@theplc.net ).
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se