Vitamin A, C och E tillsammans med folsyra kan minska risken för tjocktarmscancer!

Tillskott med vitaminerna A, C och E är ”starkt förknippade” med lägre tjocktarmscancer, visar en ny studie. Forskningen publicerades nyligen i tidskriften Cancer Causes Control, och visar att tillskott med multivitaminer, särskilt de som innehåller vitamin A, C, E tillsammans med folsyra också kan kopplas till lägre risk för tjocktarmscancer.

Intag av vitamin A, C och E visade på 24-30 procent lägre risk för tjocktarmscancer enligt forskarteamet vid Harvard Medical School. Vitaminerna A, har C, E tillsammans med folsyra har tidigare föreslagits minska risken för tjocktarmscancer, främst på grund av dess höga antioxiderande effekter och potentiella anti-cancer egenskaper. Alla de tre vitamingrupperna är antixodanter och påverkar immunförsvaret och således även autoimmuna sjukdomar.


Source: Cancer Causes Control
Published online ahead of print, doi: 10.1007/s10552-010-9549-y
“Intakes of vitamins A, C, and E and use of multiple vitamin supplements and risk of colon cancer: a pooled analysis of prospective cohort studies”
Authors: Y. Park, D. Spiegelman, D.J. Hunter, D. Albanes, et al

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.zarahssida.se