En ny studie som publicerats i British Journal of Nutrition, visar att regelbunden konsumtion av valnötter kan öka förmågan för kritiskt tänkande eller ett s.k. inferential resonemang.
Inferential resonemang innebär att kunna dra slutsatser om sanningen från andra kända sanningen och det är också förmågan att härleda information baserat på de erfarenheter och sammanhang som vi känner till.
Studien genomfördes av forskare vid Andrews University. Enligt forskarna så innehåller valnötter ett stort antal nervskyddande föreningar inkluderat E-vitamin, folat, melatonin, polyphenolics och stora mängder a-linolensyra eller ALA. Eftersom ALA är föregångaren till EPA och DHA, så innebär intag av valnötter, också större förmåga att producera EPA och DHA.
DHA är viktigt för stabilitetet i hjärnans membran, för hjärnans plasticitet och genuttryck. DHA ökar även hastigheten på hjärnans signaler och ökar frisättning av serotonin och dopamin. Serotonin och dopamin är viktiga för hjärnan och humöret. Liksom många andra nötter så är de också en viktig källor till omega 3-fettsyror och är en källa som är rik på protein. Faktum är att cirka 60 procent av hjärnan är uppbyggd av de fetter som strukturellt sätt finns i valnötter. Kanske är det också därför som valnötterna ser ut som en liten hjärna..?
Källa: NaturalNews
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.gravidkost.se
www.vitaminochmineral.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.elitkoll.se