Svält överväxt av candida med sockerfattig kost, rik på fytonutrienter

Candida albicans är en svamp som finns naturligt i människokroppen. Den lever oftats i harmoni med en mängd andra mikroorganismer och har ett stort antal viktiga funktioner. När vi hamnar i obalans i kroppen och i vårt matsmältningssystem, så kan vi får överväxt av candida, vilket ger sötsug, trötthet, orkeslöshet m.m. främst eftersom candida lever på socker och gör att vårt blodsocker blir väldigt lågt.


Candida finns normalt i slemhinnorna i mag-tarmkanalen, munnen, svalget och vid könsorganen. När överväxt inträffar kan candida passera tarmens slemhinna och tarmvägg, för att på så sätt ta sig ut i blodbanan. Väl inne i blodomloppet tar den sig vidare till alla organ och avger över 70 olika gifter i blodet och kroppen.


Candida älskar socker och allt som bryts ner till socker såsom stärkelse och fruktsocker. När Candida äter av sockret avger den giftiga metaboliter som skadar kroppens vävnader. Den mest känsliga vävnaden finns i hjärnan och nervsystemet, vilka tar oerhörd skada av långvarig candidaöverväxt. Ofta märker vi av detta genom att vi känner oss dimmiga i hjärnan och får dimsyn. Några av de vanligaste symtomen på kronisk Candidainfektion är även yrsel, huvudvärk, kronisk trötthet, ångest, depression och andra symtom som ledvärk, matsmältningsproblem, eksem, akne, bihåleinflammation och luftvägsinfektioner.


Du kan svälta bort svampen genom att helt utesluta socker, stärkelse och fruktsocker i din kost. Eliminera allt socker och alla de källor som bryts ner till socker (glukos eller fruktos). Basera istället din kost på fytonutrientrika grönsaker, nyttiga fetter och rena proteiner. Icke-stärkelsehaltiga grönsaker och antioxidantrika örter är de bästa källorna samt bra fettkällor som tex kokosnötsolja, avokado, olivolja, nötter och frön. Bra protiner kan vara vildfångad fisk, gräskött och frigående kyckling, kalkon och ekologiska ägg.


Pyogena (livsuppehållande) bakterier konkurrerar med Candida och tar av kroppens näring, vilket gör dem ypperliga vid candidaöverväxt. Dessutom finns dessa goda bakterier i fermenterade livsmedel såsom hemmagjord surkål, kombucha och obehandlad mjölk eller kefir. Probiotika kan även tillföras via kosttillskott, för att på så sätt harmonisera tarmfloran. För att påverka candidan ytterligare, så kan man använda vitlök som rensar tarmen eller kokosolja som är rik på laurinsyra. Laurinsyra är ett av de bästa naturliga sätten för att motverka överväxt av svamp.


Candidainfektioner dränerar kroppen på spårämnen, alkaliska salter och antioxidantreserver. Slå ut svampen genom att konsumera stora mängder med kraftfulla antioxidanter samt anti-inflammatoriska örter som kanel, gurkmeja, grönt te och ingefära. Oregano och kryddnejlikeolja är kraftfulla mot svampl och har mycket starka medicinska egenskaper. Dulsealger är perfekta källor för mineraler och äppelcidervinäger och färskpressad citron eller lime ger stor tillfång på alkaliska salter. 


Källa: NaturalNews


Mer om sockerfattig kost och candida:


Www.kostkoll.se
www.viktminskningtips.net
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vitaminochmineral.se
Www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se

www.kostkoll.se