En ny forskningsstudie som publicerats i Molecular Nutrition & Food Research Journal ger en bra förklaring för hur den potenta mekanismen från korsblommiga grönsaker (t ex broccoli och blomkål) kan förbättra utvecklingen av cancerceller. Den aktiva substansen kallas för sulforaphane och är känd för att ta död på cancerceller, helt utan att påverka kroppens friska celler.
Korsblommiga grönsaker har länge förknippats med lägre risker för både livmodercancer och prostatacancer, men detta är den första studien som tydligt visar dess förmåga att, på ett naturligt sätt, verka som en kemisk förening. Genom att konsumera små mängder av ämnet, gärna flera gånger per vecka, kan du väsentligt sänka dina risker för att utveckla flertalet cancertyper. Studien leddes av Dr Emily Ho, docent från Linus Pauling Institutet vid Oregon State University.
Vävnad från korsblommiga grönsaker så som broccoli, vitkål och blomkål innehåller höga halter av den kraftfulla naturlig föreningen glukosinolater. I kroppen delas glukosinolater in i sulforaphane som besitter just dessa cancerbekämpande egenskaper. Studien visar att sulforaphane är en hämmare av histon deacetylase eller HDAC enzymer. HDAC-enzymer utvecklas i kroppen som en följd av metabolisk ineffektivitet, till följd av systemisk inflammation och låg antioxidantstatus.
HDAC-enzymer ger bränsle till cancerinitiering och hämning av HDAC är ett viktigt forskningsområde för flera olika läkemedelsföretag, då ett syntetiserat läkemedel sannolikt skulle bli en storsäljare.
Källa: NaturalNews