Resveratrol och quercetin kan hämma inflammation och förebygga insulinresistens

Resveratrol är ett naturligt näringsämne som främst finns i skalet på röda druvor. Qercetin är en  förening som finns i äpple och lök. Forskning genomförs just nu, för att på så sätt finna bevis för att dessa ämnen kan skydda mot systemisk inflammation, som är bakgrunden till många kroniska sjukdomar.

Resveratrol och quercetin kan förebygga metabola syndrom och då främst återställa och balansera blodsockret, vilket har stöd för flertalet studier. De båda ger ökad blodcirkulation och därmed också lägre risk för sjukdom.


Resveratrol och quercetin påverkar nivåerna av inflammation genom att interagera med DNA-sekvenser på genetisk nivå. Dessa två näringsämnen påverkar även produktionen av inflammationsmarkören TNF-a och kan på så sätt förhindra systemisk inflammation och insulinresistens.


Läs mer: Resveratrol och quercetin

Mer om frukt och grönt:


www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se