Kanske lite fel säsong, men hemma hos oss har vi just nu pepparkaksbak :) :) Här kommer ett helt fantastiskt raw pepparkaksrecept, givetvis glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och utan socker. Pepparkaksdegen går utmärkt att kavla ut, och den smakar som ”riktig” pepparkaksdeg.
Mixa följande ingredienser:
– 3 dl urkärnade ekologiska dadlar
– Drygt 3 dl ekologiskt mandelmjöl (kan köpas färdigt eller så mixar då skållade mandlar till ett fint mjöl).
– 2 tsk ekologisk kokosolja
– 1 tsk ekologisk kanel
– 1 tsk ekologisk kardemumma
– 0,5 tsk ekologisk mald nejlika
– 0.5 tsk ekologisk ingefära
Så här gör du:
Mixa alla ingredienser i mixer, och forma till en deg. Om du vill göra raw pepparkakor, så kavlar du ut degen och använder pepparkaksformar precis som vid ”vanligt” pepparkaksbak. Om du hellre önskar raw pepparkaksbollar, så formar du dem till bollar.
Om du vill så kan du torka pepparkakorna i tork ugn på låg temperatur, men de är otroligt goda att äta färska.