Raw glögg / Sockerfri glögg

Ett enkelt sätt för att få en hälsosammare glögg, är att koka den själv med naturliga råvaror. Numera finns även en hel del ekologiska alternativ att köpa, bland annat den supergoda ekologiska glöggen från Loodusvägi som är en av våra favoriter. 

Om du vill minska ner på sockret i glöggen, kan du koka svartvinbär med vatten och steviablad och om du vill ha en hälsosammare glögg, så kan du byta ut det vanliga sockret mot ekologiskt rårörssocker. Du kan också byta ut delar av sockret mot äpplen om du vill undvika stevia eller socker. Skiva äpplen, låt koka tillsammans med bären och sila bort efter koktidens slut.

Om du vill göra RAW glögg, så pressar du bara bär och äpplen i juicepress och låter dra med ekologiska kryddor över natten.

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu