RAW FOOD – Kallsoppa på broccoli

Solen skiner, det luktar vår i luften och jag har precis inhandlat ekologisk broccoli och osaltade, ekonötkärnor. Det som är så fantastiskt med RAW FOOD, är att det inte finns några rätt eller fel, så du kan exprimentera fram det som passar för just dig och din mage.

I RAW FOOD använder du mestadels rå mat, men du kan ångkoka under 40 grader om du har svag mjälte, tillsätta mer vätska OM du är en torr personlighet (yin och vata), mindre vätska om du har mer fukt på kroppen (yang och kapha) samt mera kryddor om du vill öka din pitta (elden inom dig).

För att göra min älsklingskallsoppa, broccoli och cashewsoppa, så mixar du cashewnötter och broccoli, tillsammans med en ekologisk kokosolja eller rikligt med kallpressad olivolja samt lite havssalt (Robert Young). Du får sötma och fett från nötterna, salt från havssaltet och bitter smak från broccolin. tills dess att det är som en creme och tjockare soppliknande massa.

Jag använder tex ett par nävar cashewnötter, tillsammans med en broccolikvist och ett par msk olivolja eller kokosolja. Till detta har jag sedan kryddor som kyler på sommaren (kanel som är lite bittert) och som värmer på vintern (kardemumma som är lite sött) och ett stort glas ljummet ingefärsvatten. För att komplettera detta med en sur smak, så kan lite citron mixas ner i kallsoppan.

www.detoxa.nu
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.rawfood-kost.se
www.kostkoll.se