I USA skrivs allt mer om rå mjölk och alla de positiva effekter som mjölken kan tänkas ha. Dessa effekter finns delade meningar om, men faktum är att det länge har används vid tex magsjuka. Råmjölken är de 50 första liter som kan mjölkas ur kon direkt efter kalvning. Den är inte pastöriserad, vilket gör att dess innehåll av antikroppar inte försvinner, de antikroppar som förr i tiden ansågs hjälpa mot mag- och tarmsjukdomar och vid infektioner i huden o.s.v.
Anledningen till det stora innehållet av antikroppar i mjölken är att kalvarna föds utan antikroppar och att mjölken därmed är livsviktig för att de inte ska dö av allvarliga infektioner. De första 14 litrarna råmjölk är livsviktiga för kalven, men resterande mängd upp till 50 liter kan användas till produkter baserade på rå mjölk.
Råmjölken från kor är faktiskt tom klarlagd inom den moderna forskningen och forskning finns från tex USA, Japan och i liten del även här i Sverige. Idag finns råmjölk i tex hudkrämer och halstabletter, men även i flera mag- och tarmprodukter.
www.helhetsdoktorn.se
www.kostkoll.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.friskabarn.se