Ny forskning visar att oralt intag av antioxidativa polyfenoler från äpplen, kan dämpa inflammatoriska immunreaktioner och på så sätt hindra kolit från att uppstå. Forskningsresultatet publicerades nyligen i Journal of leukocyte biology och visar att polyfenoler som finns i äppelskal kan hämma aktivering av immunförsvarets T-celler. Detta inverkar positivt på autoimmuna reaktioner, såsom vid inflammation i tarmen.
Denna studie är en av de första studier som påvisar polyfenolernas positiva påverkan på immunförsvarets T-celler vis autoimmun sjukdom. Polyfenoler kan således vara utmärkta tillskott vid tarminflammation, inkluderat diagnoser som ulcerös kolit, Crohns sjukdom och kolit-associerade kolorektal cancer. Den minskade inflammationen bidrar även till minskad risk för tarmcancer.
Source: Journal of Leukocyte Biology
Volume 90, Number 6, Pages 1043-1054, doi: 10.1189/jlb.0311168
Apple polyphenols require T cells to ameliorate dextran sulfate sodium-induced colitis and dampen proinflammatory cytokine expression
Authors: J.A. Skyberg, A. Robison, S. Golden, M.F. Rollins, et al
Mer om kost, näring och medicin:
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se