Pistagenötter kan förbättra hjärthälsan, visar en ny amerikansk studie!

En kost rik på pistagenötter skulle kunna bidra till en förbättrad hjärthälsa, visar en ny studie. Detta tyder återigen på att regelbundna portioner av nötter minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.


Studiens forskare fann att en pistagerik diet gav ökningar i serum och antioxidanter samtidigt som det skedde en minskning i oxiderade låg densitet lipoproteiner (LDL), dvs det kolesterol som är mindre gynnsamt . Detta jämfört med en kost utan pistagenötter.


Studien publiceras först i juni 2010 – numret av The Journal of Nutrition och är utförd av forskare vid The Pennsylvania State University,


Pistaschmandlar har en av de högsta antioxidantnivåerna inom gruppen av nötter och innehåller betakaroten, g-tokoferol och lutein, vilka är de antioxidanter som också återfinns i mörkgröna bladgrönsaker.


Source: The Journal of Nutrition
Pistachios Increase Serum Antioxidants and Lower Serum Oxidized-LDL in Hypercholesterolemic Adults
Authors: Colin D. Kay, Sarah K. Gebauer, Sheila G. West and Penny M. Kris-Etherton.

www.kostkoll.se
www.receptkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttipset.se
www.ekologisk-mat.info
www.ekologiskaval.se
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.ayurveda-guiden.net
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se