Visste du att socker i för stort intag ger vitprickiga naglar på grund av mineralbrister som zink, krom och kalcium? Bristerna uppstår BÅDE på grund av att du atomatiskt äter mindre näringsrika livsmedel när du väljer sockerrika sådana istället MEN socker har också en inverkan på näringsupptaget och fastnar lite varsom i kroppen. Socker är bland det mest effektiva klister som finns, och används som bekant till allt från att limma pepparkakshus. Vetemjöl har samma effekt är nästintill omöjligt att ta bort när det har torkat in och är förövrigt ett av de bästa tapetklister som kan användas.
Basa upp kroppen om du har ätit mycket socker som försurar systemet och klibbar ihop både blodkärl och tarmludd. Tillsammans med sur luft, svavel (… som ger Vitamin B1 och karbonatbrist… ), för mycket kött, sura livsmedel som läsk och miljögifter, så minskar kroppens PH-värde i lavinartad fart. Basa upp med högkvalitativt bikarbonat, björkaska, PH-kalk eller med alkaliska, gröna livsmedel som tex: broccoli eller spenat. Missa inte att äta magnesium tillsammans med kalcim, då de är beroende av varandra. Magnesium finner du främst i nötter och frön och tillsammans med tex broccoli, så är de en idealisk PH-boost. Detta blir extra nödvändigt om du äter D-vitamintillskott eftersom D-vitamin behöver kalcium och därmed också magnesium för att brytas ner.
Försurning ger försurningsskador, så kroppen bryter ner skelettet för att kalka sig självt, på liknande vis som vi kalkar en igenvuxen, försurad sjö.
Läs mer på: http://www.kostkoll.se/category.php?cid=14