Jag har tidigare skrivit många inlägg och artiklar om vikten av omega 3 vid diabetes (samt självfallet lägre intag av sockerrika livsmedel, fruktos, och vikten av balans i östrogen och kortisolnivåer m.m.)
En ny prospektiv, randomiserad, dubbel -blind, placebo – kontrollerad, singel – centrerad studie med 104 patienter som alla erhållit diagnos med typ 2 diabetes mellitus, visar på just detta. Alla testpersoner hade dokumenterat insulinresistens och fick tillskott med omega- 3 fettsyror, alfa – liponsyra och vitamin E, vilket i alla fall visade på signifikanta minskningar i hemoglobin A1c och minskad blodglukos vid fasta. Testpersonerna erhöll tillskotten under en 90-dagars behandling.
Författarna avslutar studien med att konstatera att ALA, Omega 3 fettsyror och vitamin E kan användas för att förbättra insulinkänslighet och lipidmetabolism hos patienter med diabetes typ 2.
Reference: ”A Comparative Study of Effects of Omega-3 Fatty Acids, Alpha Lipoic Acid and Vitamin E in Type 2 Diabetes Mellitus,” Udupa A, Nahar P, et al, Ann Med Health Sci Res, 2013 July; 3(3): 442-446. (Address: Department of Pharmacology, B J Medical College, Pune, Maharashtra, India).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu