Omega-3-fettsyror och dödlighet

I en prospektiv kohortstudie som inkluderar 2692 amerikanska vuxna i åldern 74 år (plus eller minus 5 år) utan kranskärlssjukdom, stroke eller hjärtsvikt vid baslinjen, påvisades kopplingen mellan omega 3 och minskade risker för död.
   
Reference: ”Plasma Phospholipid Long-Chain Omega-3 Fatty Acids and Total and Cause-Specific Mortality in Older Adults: A Cohort Study,” Mozaffarian D, Lemaitre RN, et al, Ann Intern Med, 2013 April 2; [Epub ahead of print]. (Address: Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, and Harvard School of Public Health, Boston, Massachusetts, USA. E-mail: dmozaffa@hsph.harvard.edu ).  

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu