Omega-3 fettsyror kan minska leverns storlek och underlätta vid Gastric bypass

I en studie med 20 individer som alla led av sjuklig fetma, syntes vissa förbättring vid komplettering med omega-3-fettsyror (1500 mg/d) under en period av 4 veckor. Testpersonerna fick tillskotten innan de genomgick en laparoskopisk Roux-en Y gastric bypassoperation och resultatet visade signifikant (20  procent) minskning i volym av vänster nedsatt lob, vilket underlättade tillgången till matstrupsövergången då kirurgen utförde gastric bypassoperationen. Förstoring av levern som ett resultat av alkoholrik kost och stort intag av fruktsocker är vanligt bland överviktiga patienter och kan försämra tillgången till mag-esofaguskorsningen under operationen.
   
Reference: ”Preoperative 4-Week Supplementation with Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids Reduces Liver Volume and Facilitates Bariatric Surgery in Morbidly Obese Patients,” Iannelli A, Martini F, et al, Obes Surg, 2013 May 19; [Epub ahead of print]. (Address: Service de Chirurgie Digestive et Transplantation Hépatique, Centre Hospitalier Universitaire de Nice, Hôpital de l’Archet, Pôle Digestif, 151 Route Saint-Antoine de Ginestière, BP 3079, Nice, 06202, Cedex 3, France. E-mail: antonio_iannelli@hotmail.com ).  

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu