Olivolja minskar riskerna för stroke, visar ny studie

En ny studie bekräftar det vi vetat ganska länge, d.v.s. att olivolja bidrar till bättre hälsa. Studien utfördes på ungefär 7000 personer i åldrarna 65 år och äldre. Alla testpersoner levde i tre olika franska städer och följdes under fem års tid. Resultatet visade att intag av olivolja kan minska förekomsten av stroke. Studien publicerades nyligen i den medicinska tidskriften Neurology.  

En annan studie, utförd av italienska forskare, visar att olivolja i kombination med gröna bladgrönsaker kan förebygga hjärtsjukdom. Ytterligare en studie som stödjer konsumtion av olivolja, visar att oljan förhindrar oxidativ stress och ännu en studie, visar att extra virginolja kan hjälpa till att bekämpa bröstcancer. Enligt American Cancer Society (ACS) erhålls bröstcancer som diagnos hos en amerikansk kvinna var tredje minut.

Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se