Amerikanska forskare har utvecklat en teknik för att producera nano-emulsioner för livsmedel och drycker. I studien som tekniken utgår ifrån, som publiceras i tidskriften Food hydrokolloider, rapporterades en förbättrad strategi för optimal produktion av öppna, livsmedelsklassade nano-emulsioner, som hade högenergisk microfluidization.
”Det finns en stark intresse för mat och andra industrier inom användning av nano-emulsioner som leveranssystem för icke-polära funktionella komponenter, såsom lipofila bioaktiva lipider, droger, smaker, antioxidanter och antimikrobiella medel”, skrev forskarna från Institutionen för livsmedelsvetenskap vid University of Massachusetts.
Nano-emulsioner ökar inom livsmedelsindustrin och dryckesvaruindustrin främst på grund av sina värdefulla egenskaper, inkluderat hög inkapslingsförmåga, som ger ökad biotillgänglighet och hög fysisk stabilitet.
Source: Food Hydrocolloids
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.foodhyd.2010.09.017
Formation of Nanoemulsions stabilized by Model Food-Grade Emulsifiers using High Pressure Homogenization: Factors Affecting Particle Size
Authors: C. Qian, D.J. McClements
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se