Ny studier bekräftar höga antioxidantnivåer i rooibios-té (rött te)

En ny studie bekräftar tidigare hypoteser om Rooibos (rött té) och dess antioxiderande potential. 

Forskare vid Antioxidant Research Laboratory i Rom har funnit att intag av jäst och ojäst rooibos-té ökar TAC-nivåerna, vilket är detsamma som vår totala antioxidantkapacitet (TAC). De har dock inte kunnat fastställa om rött té är lika antioxiderande som grönt té.  


Studien syftade till att mäta hur Rooibos-té påverkar våra TAC-nivåer samt våra triacylglyceroler (fett, kolesterol och glycemie-plasma). Studien utfördes på 15 helt friska vuxna människor.

Rött té (rooibos) kan minska sötsug genom sin söta smak och är ypperlig om du detoxar, genomgår ett viktminskningsprogram eller arbetar för att vänja dig av med småätande.

Source:
Food Chemistry
123 (2010) 679–683
‘Unfermented and fermented rooibos teas (Aspalathus linearis) increase plasma total antioxidant capacity in healthy humans’
Authors: D. Villaño et al

www.kostkoll.se
www.toppendricka.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se_
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info