En ny studie fann ut att afrikanska barn som fått mer naturlig kost, och ammats längre också hade mer bra bakterier. Studien genomfördes på barn i en afrikansk by, där de åt stora delar vegetariskt och ammades tills dess att de fyllt två år. Barnen i den afrikanska byn hade stor skillnad i sin tarmflora jämfört med de barn som hade växt upp i en europeisk stad, där de fått västerländsk kost och hade ammats ungefär hälften så lång tid.
Barnen i studien var i åldern 1 till 6 år och hade varit helt fria från antibiotika och probiotika under 6 månader innan studien påbörjades.
De sämre tarmbakterier som dominerar hos de västerlänska barnen, kan sannolikt bidra till att barnen utvecklar övervikt och allergier senare i livet, visar ny italiensk forskning. Studien publicerades nyligen i Proceedings of National Academy of Sciences.
”Problemet är att vi äter för mycket billig snabbmat, vilket ingår i vår livsstil och som kan bidra till allergier, säger Marianne Grant, dietist vid Texas A & M Health Science Center Coastal Bend Health Education Center i Corpus Christi.
Det stora antalet och mångfalden av ”goda” bakterier i människans tarm hjälper oss att smälta och bearbeta den mat vi äter, vilket bidra till ökat näringsupptag och gott om förutsättningar till god hälsa.
Källa: Businessweek.com
SOURCES: Mario Ciani, DC, Chair, Natural Sciences, Mercy College, Dobbs Ferry, NY; Marianne Grant, RD, registered dietitian and Health Educator, Texas A & M Health Science Center Coastal Bend Health Education Center, Corpus Christi, August 2-6, 2010, Proceedings of the National Academy of Sciences
Läs gärna mer:
www.kostkoll.se
www.vegetarisk.info
www.kosttipset.se
www.kolhydrater.org
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.ayurveda-guiden.net
www.receptkoll.se
www.zarahssida.se