Ny forskning som publicerats i British Journal of Nutrition visar att broccoli som kombineras med livsmedel och kryddor som är rika på myrosinase, signifikant ökar grönsakernas cancerhämmande förmåga. Studien utfördes av forskare vid University of Illinois och visar att livsmedel som är rika på enzymet myrosinase, ökar effekten från exempelvis broccoli.
Innehållet av myrosinase minskar när broccolin upphettas och kokas, vilket gör att vanlig broccoli har väldigt lågt innehåll av enzymet. I brccoligroddar däremot, finns gott om myrosinase, vilket också är anledningen till att just broccoligroddar har en mer effektiv cancerhämmande effekt. Myrosinase bidrar också till att cancerhämmande ämnen lättare absorberas i mag- tarmkanalen, vilket är avgörande för dess effekt. Vid sjukdom eller dålig tarmflora, är annars upptaget av näring lägre, vilket kan minska effekten från de positiva näringsämnen som tillförs via maten.
Källa: NaturalNews
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se