Forskarna har upptäckt ett enkelt och säkert sätt som gör att vi kan skydda oss från de värsta effekterna av svininfluensaviruset.
En kosthållning som är rik på antioxidanterna, A, C och E – kan avvärja de mest negativa symptom på svininfluensa. Antioxidationerna skyddar lungorna från det protein som har konstaterats i alla influensavirus. Proteiner i viruset stoppar lungorna från att tömma eventuell vätska, och det kan i sin tur bana väg för lunginflammation och andra lungproblem.
Forskare i Alabama fann att oxidanter motverkar detta i ett av förra veckans laboratorieförsök. Öka dina nivåer av antioxidanter, antingen genom att ta kosttillskott eller genom att äta mer gröna bladgrönsaker, broccoli, morötter, apelsiner, sötpotatis, nötter och frön. Även rött vin innehåller antioxidanter samt alla röda, nästintill blåsvarta bär, frukter och grönsaker såsom rödkål, granatäpple, blåbär m.m.m.m.
(Källa: FASEB Journal, 2009, 23: 3829-42).
Läs mer om antioxidanter: www.kostkoll.se