En ny Harvardstudie visar att ett ökad intag av magnesiumrika livsmedel är förknippade med minskade risker för plötslig hjärtdöd. Forskningen presenterades nyligen i American Journal of Clinical Nutrition och utfördes av Brigham and Women’s Hospital och Harvard Medical School.
Den högsta intaget av magnesium associerades med en 37-procentig minskning av riskerna för plötslig hjärtdöd jämfört med det intag som var det lägsta genomsnittliga.
Magnesium hittar du främst i gröna saker såsom, bladgrönsaker, kött, stärkelse, spannmål, nötter och mjölk. Tidigare kostundersökningar visar att en stor del av vuxna inte uppfyller RDI för magnesium samtidigt som man inte får glömma att magnesium förbrukas snabbt om man stressar.
För att ta upp kalcium behövs även magnesium, vilket gör det till ett livsviktigt mineral på flera olika sätt. Magnesium styr mycket av kroppens avslappning och således även när det handlar om hjärtat.
Source: American Journal of Clinical Nutrition
Published online ahead of print, doi: 10.3945/ajcn.110.002253
Plasma and dietary magnesium and risk of sudden cardiac death in women
Authors: S.E. Chiuve, E.C. Korngold, J.L. Januzzi Jr, M.L. Gantzer, C.M. Albert
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.zarahssida.se