Ny forskning visar att isoflavoner kan minska kroniska inflammationer och insulinresistens i fettcellerna. Studien publicerades nyligen i Food Chemistry och visar att isoflavoner från soja kan minska den kroniska inflammation och insulinresistens som förknippas med fetma, detta genom att isoflavonerna blockerar viktiga pro-inflammatoriska signaler från immuncellerna i fettvävnaden.
Source: Food Chemistry
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.foodchem.2010.09.042
Isoflavones reduce inflammation in 3T3-L1 adipocytes
Authors: M. Pinent, A.E. Espinel, M.A. Delgado, I. Baiges, C. Bladé, L. Arola
www.kosttillskott-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.vitaminochmineral.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttipset.se
www.kostkoll.se
www.zarahssida.se