I denna meta-analys av prospektiva kohortstudier, omfattades sammanlagt 18 145 fall av diabetes typ 2 och totalt 284 806 testpersoner. Studierna visade att högsta intag av totala flavonoider var associerat med en sammanfattning relativ risk (RR) av typ 2-diabetes.
Reference: ”Dietary flavonoids intake and risk of type 2 diabetes: A meta-analysis of prospective cohort studies,” Liu Y-J, Zhan J, et al, Clinical Nutrition, 2013; [Epub ahead of print]. (Address: School of Public Health, Wuhan University, Wuhan, PR China).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu