En meta-analys, baserad på 7 studier som publicerats tom år 2011, visar att intag av 3 antioxidanter (vitamin E, vitamin C och B-karoten), sänkte riskerna med Alzheimers sjukdom (AD) markant. Enligt studierna hade vitamin E den mest signifikanta skyddande effekten av de 3 vitaminerna.Betakaroten är ett förstadie till vitamin A, och anses vara en av våra mest skyddande antioxidanter.
Reference: ”Dietary Intakes of Vitamin E, Vitamin C, and b-Carotene and Risk of Alzheimer’s Disease: A Meta-Analysis,” Li FJ, Shen L, et al, J Alzheimers Dis, 2012 Apr 27 [Epub ahead of print]. (Address: Liang Shen, Shandong Provincial Research Center for Bioinformatic Engineering and Technique, Shandong University of Technology, Zibo, P.R. China. E-mail: shen@sdut.edu.cn )
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu