Julafton närmar sig och allt som det innebär. Vi äter gärna mycket mat och sötsaker under jul, men för er som vill äta lita hälsosammare finns många bra alternativ. Ett bra tips är att börja med grönsaker, och att ha mycket grönt med på julbordet, inte bara som dekoration. Grönkål, brysselkål och spenat är riktigt juliga och dessutom väldigt mättande.
Omega 3 finner du i julbordets alla laxsorter, i sillen och äggen. Lamm hör till de djur som får äta naturlig föda, till skillnad mot grisar och kor som ofta får kraftfoder. Tänk på att välja ekologiska råvaror och gör hellre egna rätter från grunden, istället för att köpa färdigt.
Välj hellre små tallrikar än att lasta stora 28´tallrikar med stora portioner. Och glöm inte att röra på dig. Mindre julmat, mer grönsaker och mycket rörelse gör dig både piggare,friskare och fräschare.
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu