Gurkmeja och kanel kan sänka insulin och triglycerider vid fetrika måltider

Både gurkmeja och kanel är kraftfulla antioxidanter som både kan sänka och balansera blodsockret och fungera som en naturlig stöttning vid kronisk sjukdom. Forskare från Penn State publicerade nyligen en studie i Journal of Nutrition där de ger starka bevis för dessa kryddors skyddande effekt, särskilt vid intag av en fettrik måltid. 

Fetrik mat som har friterats eller stekts innehåller transfetter och därmed också ökad mängd oxiderat LDL kolesterol samt de farliga blodfetter som kallas för triglycerider. Vid intag av gurkmeja och kanel kan de problem som uppstår vid intag av dessa fetter  minskas och motverkas med så mycket som 30 procent.

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.net