Grönt te kan öka din totala antioxidantkapacitet

En ny studie visar att konsumtion av nygjord grönt te (3 g/300 ml vatten) en gång per dag befanns associerat med en signifikant minskning av saliv GPx aktivitet (406,61 vs 238,96) och en ökning av den totala antioxidantkapaciten (0,46 vs 0,56). Dessa resultat tyder på att dricka grönt te kan gynna de som utsätts för giftiga kemikalier.

Reference: ”Protective effects of green tea on antioxidative biomarkers in chemical laboratory workers,” Tavakol HS, Akram R, et al, Toxicol Ind Health, 2013 April 10; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Toxicology and Pharmacology, School of Pharmacy, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Islamic Republic of Iran). 

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu