– Chokladdadlar med mörk kakao och kokos
Dadeln är en gammal växt som länge har odlats i Afrika och även i Asien, som torkad är den sötare i smaken och passar i både bakning och matlagning. Eller varför inte som ett tilltugg? Dadlar kan du finna i mataffären, på hälsokoster eller i delikatessaffärer.
En både god och nyttig efterrätt får du enkelt, genom att blanda dadlar med mörk kakao, kokos och en klick smör.
Ingredienser
1-2 nävar dadlar
5-6 msk kakao
1/2 dl kokos
1-2 msk ekologiskt smör
Riv av skalet på dadlarna och skär i små bitar, alternativt mosa dadeln. Rör ihop med kakaon, kokos och smält eller mjukt smör. Använd dina händer för att göra bollar eller avlånga, runda pinnar. Låt stå i kylskåpet en timme eller två tills de har stelnat eller ställ i frysen i en halvtimme.
Källa: Fanny Wallin Kjellbergs, Pigga Barn