Förebygg och behandla barndiabetes och typ I-diabetes med ökade nivåer av D-vitamin, antiinflammatoriska livsmedel och förbättad avgiftning

Omkring 3 miljoner människor i USA lider av typ 1diabetes och forskning visar att sjukdomen har ökat dramatiskt under de senaste 25 åren. Typ I-diabetes anses vara ett autoimmunt tillstånd där immunförsvaret förstör de insulinproducerande betacellerna i bukspottkörteln. Man bör dock inte glömma att det finns flertalet miljömässiga faktorer som bidrar till den snabba tillväxten av sjukdomen. En hälsosam livsstil spelar en enorm roll för att förebygga och behandla denna form av diabetes.


En stor brittisk studie har visat att typ 1 diabetes har ökat femfaldigt hos barn under 5 år mellan åren 1985 och 2004. Under dessa år skedde en fördubbling av de barn under 15 år som diagnostiseras med typ I-diabetes. Studier i andra europeiska länder och USA har visat liknande resultat. Denna dramatiska ökning har förbryllat läkare och gör också att vetenskapen omprövar den genetiska hypotesen de hade tidigare. Idag är ett stort antal experter överens om att miljöfaktorer inverkar, så som toxisk belasning och bristfällig näringsstatus.


En av de ledande miljögifter i samband med typ I-diabetes är pastöriserad komjölk. Pastöriserad komjölk har en mycket stark koppling till många autoimmuna sjukdomar. Rå mjölk är som vanligt inga problem men dagens pastöriseringsprocess förvränger aminosyrorna och kan på så sätt utlösa en våldsam reaktion från immunförsvaret som skadar betacellerna i bukspottkörteln och gör att de inte längre producera insulin.

Konventionella mejeriprodukter innehåller dessutom mycket höga halter av bekämpningsmedel, växtgifter, dioxiner (upp till 200 gånger de nivåer som anses säkra), och upp till 52 olika typer av antibiotika som ger toxiska effekter i kroppen och på immunförsvaret.  

Även låga D-vitaminnivåer har kopplats till autoimmuna sjukdomar som juvenil diabetes. Detta beror på den kraftfulla immunmodulerande effekten som kommer av D-vitamin Forskare har funnit att det finns D-vitamin-receptorer i varje cell i kroppen, från benen till bukspottkörteln och i hjärnan. Utan D-vitamin i tillräcklig mängd, försämras immunförsvaret markant.  


Nyligen genomförda studier har visat att 67% av mödrar och 87% av nyfödda hade väldigt bristfälliga nivåer av vitamin D (lägre än 20 ng / ml). Andra studier har visat att barn som får D-vitamin från 1 års ålder, får 80% minskad risk för att utveckla diabetes. Många vitamin D-experter rekommenderar att man som par, bör normalisera sina D-vitaminnivåer redan före befruktningen sker, på samma sätt som man bör avgifta kroppen för att ge optimal hälsa till sitt nyfödda barn.

Alla som vill förebygga och motverka barndiabetes bör optimera sina vitamin D3 nivåer till 60-100 ng / ml. Detta gör man enklast genom regelbunden solexponering (utan solskyddskräm), genom att äta mycket fisk och kantareller och/eller genom att komplettera med en emulgerad form av vitamin D3. En daglig dos på 20.000-30.000 IE är en stor dos för kroppen att absorbera och kan passa för att öka sina nivåer snabbt (detta bör rådgöras med näringsterapeut eller naturläkare). En normal underhållningsdos ligger på 4000-5000 IE. Tänk på att fet fisk som är rik på vitamin D, också är rik på kemikalier och tungmetaller, eftersom toxiska ämnen lagras in i fiskens fett.


En antiinflammatorisk diet är också avgörande för att minska all typ av autoimmun aktivitet, för att minska cellulär inflammation och bygga friska celler. Du bör helt undvika konstgjorda livsmedel, halvfabrikat, helfabrikat, socker, vanliga allergener (mjölk, vete, ägg, soja m.m) samt minska ditt intag av omega 6 (som är inflammatoriskt). Öka ditt intag av långa omega 3-fettsyror som EPA och DHA, då dessa har antiinflammatoriska egenskaper och kan återställa den naturliga balansen i cellmembranet.


Antiinflammatorisk mat inkluderar fytonutrienter, antioxidanter (från frukt, bär och grönsaker), kokos och avokado. Denna kost kan öka den cellulära glutationen, vilket är en förutsättning för att återuppbygga vävaden i pankreas och för att avgifta gifter. Anti-inflammatoriska örter som gurkmeja, ingefära, kanel, rosmarin och oregano är också lämpliga i sammanhanget, då de alla verkar antiinflammatoriskt.  

Källa: NaturalNews

Mer om diabetes, avgifting, d-vitamin och kost

www.friskabarn.se
www.piggabarn.se
www.d-vitamin.biz
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.kolhydrater.org
www.gmo-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kosttipset.se