Kanel och oregano innehåller eteriska oljor (EO) och kan ha antimikrobiell egenskaper vid förpackningsprocesser, visar ny forskning. Typen av förpackningsmaterial som användes spelade också en viktig roll för effekten av den antimikrobiella prestandan, men överlag så var det de eteriska oljorna som inverkade.
Den antimicobial beståndsdelen i kanel är det sammansatta cinnamaldahyde, som också tros ha motverka svamp på ett effektivt sätt och Carvacrol och tymol är relevanta föreningar i oregano. Studien publicerades nyligen i tidskriften Foodbourne Patogener and disease.
Source: Foodbourne Pathogens and Disease
Published online ahead of print: DOI:10.1089/fpd.2009.0516
Title: New Approach to Study the Mechanism of Antimicrobial Protection of an Active Packaging by Authors: C. Nerin et al
www.kosttillskott-guiden.smet
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.vegetarisk.info
www.naturmedicin-guiden.se
www.zarahssida.se