I dagens city har jag en artikel om hur du kan leva mer miljösmart och eko. Tänkte dela med mig av mina bästa 10 tips för att ta vara på och värna om vår vackra natur.
1. Viltkött, lamm, viltfångad lax eller frigående höns är en bra väg till att finna näringsrika proteinkällor med ekologisk inriktning.
2. Inhandla ekologiska grönsaker i butiken. Om du använder dig av säsongsrelaterade frukter, bär och grönsaker, så blir det inte lika kostsamt och det är lättare att finna närodlade varor.
3. Återanvänd materiella ting och gör om dem, sälj dem eller skänk bort dem. Släng dem inte OM de fortfarande går att använda.
4. Byt ut rengöringsmedel och andra naturfarliga produtker mot mer naturvänliga alternativ.
5. Återvinn det som tänkas kan. Kompostera de matrester, skal m.m. som blir över. Använd till balkonglådan, rabatten eller trädgårdslandet.
6. Gå till batteriholken med alla batterier eller köp laddningsbara. Glöm inte de batterier som är inbyggda.
7. Papperssamla och bär till återvinningen.
8. Köp inte konserver, panta dina flaskor och undvik icke pantbara flaskor. Tänk på att inte blanda olika färger på glaset när du lägger det i glasholkarna.
9. Ta med tygpåsen till butikens matinköp, promenera eller cykla så ofta det går och använd järnväg eller buss om du är på resande fot.
10. Och sist men inte minst
TA MED DITT SKRÄP HEM
och kasta ingenting på marken.
Läs mer om ekologisk matlagning, odling och tillagning på: Ekologiska Val