Vitlök innehåller stora mängder svavelhaltiga ämnen (allicin) och vanlig lök är rik på svavelföreningar (quercetin). Lök och vitlök har länge ansetts minska hjärt- och kärlproblematik, risk för åderförkalkning och senare tids forskning visar på minskad risk för flertalet olika cancerdiagnoser.
Allin motverkar åderförkalkning, sänker blodtrycket och minskar risk för cancer medan allicin kan förebygga exempelvis cancer. Svavel är ett av våra grundämnen och därmed en essensiell (livsviktig) mineral som vanligtvis finns rikligt i grönsaker, fisk, kött och mjölkprodukter.
Svavel förstörs lätt vid upphettning, vilket inverkar på kroppen eftersom den tex: återfinns i alla kroppens vävnader (muskler, huden) och är central för vår broskbildning. Tänk på att äta löken lätt upphettad (under 40 grader) och alltid färsk. Kombinationen av dem båda ökar svavelnivåerna markant och vitlök används ofta i utrensande kurer då det kan hjälpa kroppen att föra ut tungmetaller samt motverkar mikrober (parasiter, bakterier, svamp)
www.detoxa.nu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se