I en tvärsnittsstudie som omfattar 10 410 barn och ungdomar i åldrarna 1-21 år påvisades lägre nivåer av 25 ( OH ) D associerade med ökad risk för anemi. Framförallt vid 25 ( OH ) D-nivåer lägre än 30 ng / ml syntes ökade risker för anemi.
Reference: ”Vitamin D, Race, and Risk for Anemia in Children,” Atkinson MA, Melamed ML, et al, J Pediatr, 2013 Oct 8; [Epub ahead of print]. (Address: Division of Pediatric Nephrology, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, USA. E-mail: matkins3@jhmi.edu ).
Läs mer om kost och hälsa:
www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu