Ny forskning visar att mödrar som har lågt D-vitamin under graviditeten, också föder barn med ökad risk för diabetes typ 1. Studien visar att risken över med det dubbla om om moderns serumnivåer av 25-hydroxi-vitamin D (25-OH D) låg under rekommenderade nivåer. Helst bör man ligga mellan 20-40 men för att verkligen ha god effekt och vi sjukdom, så bör nivåerna vara ännu högre, mellan 40-80.
Det bör också tilläggas att diabetes typ 1 kan bero på genetik och på oförmåga att oxidera koppar i levern.
Läs mer om D-vitamin: www.d-vitamin.biz
Reference:”Maternal Serum Levels of 25-Hydroxy-Vitamin D During Pregnancy and Risk of Type 1 Diabetes in the Offspring,” Sørensen IM, Joner G, et al, Diabetes, 2011 Nov 28; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Pediatrics, Oslo University Hospital Ullevål, Oslo, Norway. E-mail: i.m.sorensen@medisin.uio.no ).
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.receptkoll.se
www.kemikalier.eu
www.gmo-guiden.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.vegetarisk.info
www.kolhydrater.org
www.skoldkortel.info
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.gravidkost.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se